Sezon szparagowy dawno minął. Mi jednak pozostał w pamięci smak białych szparagów z mojej czerwcowej podróży do Polski. Kiedy to, z przyjemnością wielką gotowałam zupę z białych szparagów mojej mamie. Jadła ją pierwszy raz. A ja, chętnie przyrządziłabym zupę jeszcze nie raz.
Składniki na cztery porcje:
pęk białych szparagów
4 szklanki warzywnego bulionu
łyżka oliwy
trzy ząbki czosnku
kilka orzechów włoskich
pieprz, sól, majeranek
szparagi obieramy, tniemy na mniejsze, około dwu centymetrowe kawałki. tak przygotowane szparagi podsmażamy w garnku z grubym dnem na łyżce oliwy z czosnkiem. Następnie dolewamy bulion, doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem. Gotujemy około 25 minut. Ściągamy z ognia. Dokładnie blendujemy. Do smaku, kto lubi, można podać z orzechami włoskimi.
Casino, Sports Betting & More - Dr.MCD
OdpowiedzUsuńThis organization 강원도 출장마사지 is not BBB accredited. Casino, Sports Betting & More. 남원 출장마사지 In Casino, Sports Betting & More 인천광역 출장마사지 - Dr.MCD. Casino 목포 출장샵 is your one-stop solution for sports fans 다파벳