zamiast do lodówki sięgnij po niewielki garnek, nalej do niego wody, zagotuj z odrobiną soli, wsyp do wody pełnoziarnisty makaron, gotuj około 8 minut. W międzyczasie sięgnij po dojrzałe awokado, świeżą papryczkę chili, garść rukoli, sok z połówki limonki, sól, pieprz, łyżeczkę startego parmezanu, wszystko potraktuj blenderem (w tym czasie zapominasz o pierwszym głodzie i cierpliwie czekasz na obiad, który będzie za dwie minuty;) ). Pokrój w kostkę pomidora. Odcedź makaron, wymieszaj z awokadowo-rukolową pastą, dodaj pomidora. Tuż przed samym podaniem poprósz parmezanem, świeżo mielonym pieprzem i skrop oliwą z oliwek. Zajadaj się pełnowartościowym obiadem bez wyrzutów sumienia.
Pasta z awokado i rukoli
Składniki na dwie porcje:
250 g pełnoziarnistego makaronu
pół dojrzałego awokado
garść świeżej rukoli
duży świeży pomidor
świeża papryczka chili
pół limonki
sól
pieprz
parmezan
oliwa z oliwek
Jak wykonać? - w opisie na górze strony ;)
Jestem na TAK :-)
OdpowiedzUsuń