Pasta z papryki:
papryka czerwona
papryka zielona
dwa ząbki czosnku
cztery łyżki czarnych oliwek
dwie łyżki octu balsamicznego
dwie łyżki extra virgin oliwy z oliwek
łyżka sosu sojowego
łyżeczka melasy
łyżeczka suszonej papryki słodkiej
świeża papryczka piri piri
pół świeżej papryczki cayenne
Zieloną i czerwoną paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić drobno w kostkę, wrzucić na patelnię i smażyć na oliwie z dodatkiem czosnku. Po około 10 minutach dodać pozostałe składniki. Całość dusić na patelni kolejne 10 minut (aż papryka będzie całkiem miękka). Następnie zawartość patelni przelać do blendera. Blendować do uzyskania gładkiej pasty.
Capsicum paste:
red capsicum
green capsicum
two cloves of garlic
four tablespoons black olives
two tablespoons of balsamic vinegar
two tablespoons of extra virgin olive oil
tablespoon soy sauce
teaspoon of molasses
teaspoon dried sweet peppers
fresh pepper piri piri
half a fresh chilli cayenne
Green and red capsicum cleaned of coring and cut into small cubes, add to the pan and fry in olive oil with garlic. After about 10 minutes, add the remaining ingredients. The whole simmer in the pan another 10 minutes (until the peppers will be quite soft). Then pour the contents of the pan into a blender until to obtain a smooth paste.
Doskonale pasuje do placków ziemniaczanych
/
Perfectly fits with traditional Polish potato pancakes
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz