jako wyznawcy zdrowej, świeżej, prostej i mało składnikowej kuchni, staramy się unikać mięsa.
Co innego ryby i owoce morza. UWIELBIAMY!!! I raczej NIE unikamy :) !
Więc jak tylko mam okazję, czas na gotowanie, no i odwiedzę mój sprawdzony i zaprzyjaźniony rybny sklep, ryba lub inny owoc morski ląduje na naszych talerzach. Tym razem łosoś,
wyglądał wyjątkowo okazale.
Wiele nie potrzeba by przyrządzić pyszny makaron z łososiem, zajmuje to tylko chwile, a smak gwarantowany. Koniecznie wypróbujcie z dodatkiem świeżej mięty i sokiem z cytryny, bardzo odświeża.
Pasta z łososiem, świeżą miętą i papryczką chili
Składniki na dwie porcje:
200 gr świeżego łososia (bez ości, pocięty na 2 cm kawałki)
200 g makaronu 100% durum
świeża papryczka chili
dwa ząbki dobrej jakości czosnku
świeża mięta (około 10 listków)
sok z połowy cytryny
łyżka sosu sojowego
łyżka sosu rybnego
świeża dymka i jeszcze kilka listków mięty do posypania tuż przed podaniem
Danie wygląda bardzo smakowicie.......pięknie aż chce się przyrządzić!!
OdpowiedzUsuń