taki moment
że podstawą mojej kuchni jest
szpinak
jesienią najbardziej
makaron ze szpinakiem
szpinakowe gnocchi
sałatkę z świeżym szpinakiem
lasagne
zapiekanki
pizze
jako farsz
-do pierogów
-do naleśników, bo przecież,
najlepsze naleśniki to te ze szpinakiem
znalazłam na Kwestii Smaku - dziękuje
farsz to moja inwencja:
duży pęk świeżego szpinaku
trzy ząbki czosnku
cebula
świeża papryczka chili
opcjonalnie jedna świeża czerwona papryka
100 ml jogurtu naturalnego
sól, pieprz
na patelni,
na łyżce oliwy
lekko podsmażam posiekaną cebulę z czosnkiem,
dodaje chili i świeżą paprykę,
na koniec
dokładnie umyty świeży szpinak
- całość chwilkę duszę
i dodaję jogurt,
składniki mieszam z jogurtem,
farszem maluję naleśniki i zawijam
Ślicznie!
OdpowiedzUsuńPysznie pokazałaś te naleśniki.
Uwielbiam takie szpinakowe naleśniki :-)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie!
Wspaniałe danie, oj juz dawno ich nie robiłam:(
OdpowiedzUsuńUwielbiam je. To jedne z moich ulubionych wytrawnych naleśników :)
OdpowiedzUsuń