Translate

czwartek, 26 czerwca 2014

wegański pasztet z soczewicy i dyni / vegan lentil pumpkin pâté

Wierzcie lub nie, ale w Australii naprawdę mamy teraz zimę. To nic, że na zewnątrz ponad 20 stopni, ja i tak marznę tu niemiłosiernie. A kiedy rozmawiam z bliskimi mieszkającymi w Polsce, że tutaj zimno, marznę, siedzę otulona kocem i wogule, że zima... twierdzą, że przesadzam.


Więc wierzcie lub nie, ale ja marznę i wszelkimi sposobami się rozgrzewam. Pożywnymi zupami, gorącą herbatą z imbirem, poranną owsianką z cynamonem, a do wielu potraw dodaję fasolę, groch, soczewicę.


Więc, Wegański pasztet na ciepło z soczewicy i dyni do kanapki, to doskonałe rozwiązanie. Idealny dla mnie przepis znalazłam TUTAJ >> Dziękuje!



Prosty w wykonaniu, idealny dla wegan, bardzo bardzo zdrowy i przepyszny. Można go zajadać na zimno lub ciepło (jak kto woli, lub jaka aktualnie pora roku) koniecznie z pysznym żytnim chlebem.
Polecam!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz