Translate

poniedziałek, 4 listopada 2013

danish feta cheese + sun dried tomatoes + fresh thyme = pasta

uwielbiam połączenie fety i suszonych pomidorów, a gdy do tego idealnego połączenia dodam jeszcze świeży tymianek...
.... oj tak!
najlepsze pasty
to najprostsze pasty


Makaron zapiekany z fetą i suszonymi pomidorami



250 g fety
250 g suszonych pomidorów
dwie porcje makaronu
oliwa z oliwek
przyprawy: sól, oregano, świeżo mielony pieprz
świeży tymianek
makaron gotujemy al dente, mieszamy z pokrojonymi w paski suszonymi pomidorami i pokrojoną na kostkę fetą, doprawiamy pieprzem, solą i oregano, solidnie skrapiamy oliwą z oliwek, na wierzch dodajemy gałązki świeżego tymianku, tak przygotowanym makaronem wypełniamy keksówkę, a ją z kolei wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. na około 15 minut.





inny przepis z pomidorami sun dried TUTAJ >> 


5 komentarzy:

  1. Uwielbiam suszone pomidory, mają cudowny smak i aromat!

    OdpowiedzUsuń
  2. Swietny, prosty, bardzo letni. I na zimno tez bedzie smakowal, wiec mozna zabrac do pracy na lunch :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dokładnie na szybki lunch idealny, pozdrawiam :)

      Usuń
  3. Dokładnie - idealna przekąska na lunch :) Chyba zabiorę ze sobą na najbliższy zjazd na uczelni :)

    OdpowiedzUsuń