tego przysmaku chciałam już spróbować w Wietnamie
jednak tajska (tradycyjna) wersja nie ma sobie równych
Morning Glory z krewetkami
morning glory- czyli szpinak wodny to delikatny w smaku przysmak
dla wszystkich, którzy - jak ja - nie wyobrażają sobie obiadu bez
zielono-warzywnego przysmaku
Jeśli ktoś (jak na przykład mój M.) zasmakował w azjatyckich zupach, Bun Bo i innych Pho, koniecznie musi spróbować
Green Curry Soup
na bazie mleka kokosowego,
podawana ze świeżym szpinakiem,
sokiem z limonki,
trawą cytrynową
i piekielnie ostrą papryczką
nie do podrobienia
idealna w smaku
i jeszcze jedno- tajskie must try
Pad Thai
- smażony makaron, z warzywami, kiełkami, jajkiem i innymi dodatkami
oraz
- cieniutkie naleśniki z jajem przepiórczym z ostrymi dodatkami
aromatycznie, pysznie bardzo
OdpowiedzUsuńmam wielką ochotę na krewetki
Również udało mi się rok temu odwiedzić Tajlandię i bardzo smakowała mi tamtejsza kuchnia :)
OdpowiedzUsuń